Vračilo kupljenega blaga

Kupec ima pravico, da v štirinajstih (14) dneh obvesti prodajalca, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Za uveljavljanje vaše pravice do odstopa od pogodbe morate z jasno izjavo (npr. pismo, poslano po pošti ali e-pošti) o vaši odločitvi obvestiti podjetje Bavant design – zavod., da odstopate od navedene pogodbe. Za to lahko uporabite tudi obrazec za preklic, ki pa ni predpisan. Podjetje Bavant design – zavod. mora po odstopu od pogodbe kupcu vrniti vsa opravljena vplačila (tudi stroške pošiljanja potrošniku). Vračilo vplačil mora podjetje opraviti takoj, ko je to mogoče oziroma najkasneje v štirinajstih (14) dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe.

Za vračilo vplačila uporabljamo isto plačilno sredstvo, kot ste ga vi uporabili pri prvotni transakciji, razen če je bilo z vami izrecno dogovorjeno drugače. Vračilo vplačila lahko zavrnemo, dokler ne prejmemo vračila blaga ali dokler ne predložite dokaza, da ste blago poslali nazaj, glede na to, kar je prej.

6. odstavek 43 d. člena ZVPot določa, da v primeru, da je kupec blago že prejel in odstopi od pogodbe, ga mora vrniti podjetju nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po obvestilu o odstopu od pogodbe. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Naslov za vračilo blaga v Sloveniji je:

Bavant Design – Zavod
(vračilo spletnega naročila)
Trbeže 3
1260 Ljubljana

Stroške povezane z vračilom blaga nosi kupec. Kupec mora izdelke vrniti nepoškodovane, neuporabljene in v originalni embalaži. Priložiti mora kopijo računa. Kupec nima pravice vračila blaga v primerih ko je bilo blago izdelano po natančnih navodilih naročnika (personalizirani izdelki).

Za vse nejasnosti ali dodatne informacije smo vam na voljo v času poslovanja na telefonski številki 041 933 111.

Sklenjene pogodbe so shranjene v pisni obliki na sedežu podjetja Bavant design – zavod, Trbeže 3., 1260 Ljubjana. Kopijo pogodbe lahko kupec zahteva pisno.